Сръбският президент Александър Вучич и унгарският премиер Виктор Орбан  наблюдаваха 

...
Сръбският президент Александър Вучич и унгарският премиер Виктор Орбан  наблюдаваха 
Коментари Харесай

Унгарският премиер Орбан на военен парад в Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич и унгарският министър председател Виктор Орбан  наблюдаваха  през днешния ден боен церемониал в покрайнините на сръбската столица Белград, заяви Асошиейтед прес, представен от Българска телеграфна агенция. 

Орбан дойде на необявено посещаване в Сърбия. Той беше посрещнат от Вучич, който съобщи, че е благополучен „ още веднъж да приветства един огромен другар на Сърбия “.

Днешният церемониал се организира на военното летище Батайница и е във връзка сръбския Ден на армията. Събитието включва прелитания на изтребители МиГ-29 и хеликоптери „ Мил “, както и проява на неотдавна доставени китайски зенитноракетни системи и дронове.

„ Сръбско-унгарските връзки са на най-високото си ниво в историята на страните ни “, написа Вучич в Инстаграм.

Асошиейтед прес напомня, че и двамата водачи резервираха политическите и икономическите си връзки с Русия макар нашествието в Украйна. Отношенията им с Москва са източник на търкания с останалите европейски страни и със Съединени американски щати.

Сръбският президент сподели още, че той и сръбското командване наблюдават по какъв начин протича войната в Украйна и надлежно възнамеряват бъдещите покупки на военно съоръжение. „ Сърбия в никакъв случай в историята си не е имала по-силна войска “, сподели Вучич.

Министерството на защитата на Сърбия, представено от ТАСС, заяви, че в прегледа на въоръжените сили „ Гранит 2023 “ вземат участие над 5000 военнослужещи, към 2300 единици въоръжение и бойна техника и повече от 60 самолета. На парада е участвал и президентът на босненската Република Сръбска Милорад Додик.

В профила си в обществените мрежи Вучич написа:    Поздравявам Министерството на защитата и сръбските въоръжени сили за най-голямата и най-красива проява на качествата на сръбските въоръжени сили до момента. Гордея се с нашите бойци, с нашата войска, която е по-силна и по-оборудвана от всеки път, само че и с всички наши жители, чиято работа докара до такива резултати.
    Днес ние сме задоволително мощни, с цел да запазим страната си, да защитим мира и да осигурим по-нататъшен прогрес. Това е силата на Сърбия!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР